Nieuw? Klik Hier.

Username:

Password:

Login Vergeten? 

 
Voorpagina 
Curaçao
Aruba
Antillen
Ñapa
Commentaar
Ingezonden
Sport
Varia
Mensen

 Abonneren
 Amigoe online
 Amigoe dagblad

 Archief

 Amigoe
 Over Ons
 Contact


Antilliaans voetbalfeest in Willemstad
27 Maart, 2008, 18:22 (GMT -04:00)

Email dit artikel  
 Print dit artikel  

Angelo Cijntje, Angelo Zimmerman, Dyron Daal, Anton Jongsmaen en geheel rechts Djuric Winklaar vieren de tweede treffer van de Antillen tegen Nicaragua nadat Zimmerman (nummer 6) een strafschop heeft benut. Foto: Edsel Sambo.

WILLEMSTAD — Het was gisteravond feest in het Ergilio Hato-stadion waar de voetballers van de Antillen probleemloos de eerste horde op de lange weg naar het wereldkampioenschap voetbal van 2010 in Zuid-Afrika namen.

Nicaragua, de tegenstander in de eerste kwalificatieronde, werd na de 1-0-winst in de eerste wedstrijd nu met 2-0 verslagen. Het met 9000 enthousiaste toeschouwers uitverkochte stadion bejubelde de treffers van de uitblinkende aanvoerder Tyrone Loran en Angelo Zimmerman en vierde de plaatsing voor de volgende ronde waaruit in juni de dubbele confrontatie met Haïti wacht. Zoals ook de bijna louter in Nederland spelende Antilliaanse voetballers de winst en de plaatsing voor de tweede ronde vierden na het laatste fluitsignaal van de Surinaamse scheidsrechter Enrico Wijngaarde met een luid toegejuicht ererondje.

Hoewel het mirakel van de plaatsing nog ver weg is – er moeten dan nog minimaal 18 wedstrijden worden gespeeld – is het geslaagde eerste deel van de missie voor Gregory Elias al een dubbel succes. De man die met zijn Fundashon Bon Intenshon als hoofdsponsor het initiatief nam om met een professionele bondscoach en zo veel mogelijk Antilliaanse profvoetballers een gooi te doen naar het WK, wijst dan op de enorme uitstraling naar buiten die het project heeft. “Ik bemerk overal een ontzettend positief gevoel. Saamhorigheid en noem maar op. Daar is het mij om te doen.”

Het duel van gisteravond verliep vlekkeloos en ook op de organisatie van de voetbalbond Navu was niets aan te merken. De 9000 in speciale witte T-shirts gestoken toeschouwers waren de vooraf zo gehoopte twaalfde man van het team en konden dankzij een grote politie-inzet ook snel het stadion bereiken en verlaten.

Behalve het voetbalelftal van de Antillen is ook Suriname een ronde verder in de lange kwalificatiereeks voor het WK 2010. Suriname speelde gisteren onder leiding van Bondscoach Kenneth Jaliens Montserrat weg met 7-1. Suriname week voor deze thuiswedstrijd uit naar een geschikt stadion in Trinidad en Tobago. Met de amateurs uit de eigen competitie ging het van een leien dakje tegen het nietige Montserrat. Suriname speelt in de volgende ronde tegen buurland Guyana.

Het Arubaanse elftal is gisteravond volgens verwachting uitgeschakeld. Na thuis al met 0-3 te hebben verloren van Antigua ging ook de uitwedstrijd verloren. Het werd nu 1-0.
© 1998-2007 Amigoe.com Alle rechten voorbehouden.

Curaçao
  Antilliaans voetbalfeest in Willemstad
  Kustwacht richt zich extra op mensensmokkel
  Alterra wil aandelen kwijt aan Chileens/Zwitsers consortium
  Tour langs hotels onder constructie
  Drie wijzigingen in Antilliaans elftal
  Bijleveld ziet geen reden ingrijpen Isla  Abonnee Artikel
  Bedenkingen Chávez over doel FOL-basis  Abonnee Artikel
  Bisschop bezoekt paus  Abonnee Artikel