Navigatiemenu
Startpagina
Forums
Atlantis-Chat

Atlantis Netwerk
·  Nieuwe-WereldOrde
·  Solis Sacerdotibus
·  Paranormale gids
·  Google-Earth
·  SterrenKinderen
·  Maya kalender
·  Reincarnatie

Belgisch UFO netwerk
·  UFO.be
·  UFOmeldingen
·  UFO meldpunt!
·  UFO_oudheid

Info
·  Statistieken
·  TOP 30 allerlei
 Web Links
·  Handleiding website

Community
 Downloads
·  VideoStream
 Members
·  Uw account

Nieuws
·  Artikels plaatsen
·  Artikels/ maand
·  Artikels/onderwerp
.::Zoek op deze site::.


.::Solis Sacerdotibus::.


.::Naam-Numerologie::.


.::Michael Moore::.


.::Alex Jones::.


.::Barbara Hand Clow::.


.::Erich Von Däniken::.


.::Graham Hancock::.


.::Zecharia Sitchin::.


.::Helena Blavatsky::.


.::David Icke::.


Richard Hoogland


.:: Henry Lincoln ::.


.:: Jim Marrs ::.

.:: Laurence Gardner ::.

Schat voor kust Spanje weggekaapt
Geplaatst op Saturday 02 June @ GMT+1 door Galaxy

Geschiedenis & Archeologie Spanje heeft een zaak aangespannen tegen het Amerikaanse bedrijf Odyssey Marine Exploration, dat er vandoor is gegaan met een enorme schat uit een wrak voor de kust van Gibraltar.

In de Straat van Gibraltar liggen zo'n achthonderd scheepswrakken, veelal uit de koloniale tijd, vol met gouden en zilveren munten en kunstvoorwerpen. Deskundigen schatten de totale waarde op ruim honderd miljard euro.

Spanje bewaakt deze rijkdommen op de zeebodem als een havik, maar vaak zijn de schatzoekers veel slimmer. Begin mei kaapte Odyssey onder de neus van de Spaanse marine zeventien ton gouden en zilveren munten weg uit een scheepswrak in de buurt van Gibraltar. De waarde van de 500 duizend munten wordt geschat op 370 miljoen euro, de grootste schat die ooit naar boven werd gehaald.

Volgens Odyssey ligt het scheepswrak buiten de territoriale wateren, maar de Spaanse regering betwijfelt dit. Het heeft bij de rechter in Florida, waar het bedrijf is gevestigd, een rechtszaak aangespannen. Spanje kan volgens het internationaal zeerecht aanspraak maken op de buit als het wrak in Spaans water (24 zeemijlen uit de kust) ligt of als het gaat om een Spaans schip.


Volgens Odyssey ligt het scheepswrak buiten de territoriale wateren, maar de Spaanse regering betwijfelt dit. Het heeft bij de rechter in Florida, waar het bedrijf is gevestigd, een rechtszaak aangespannen. Spanje kan volgens het internationaal zeerecht aanspraak maken op de buit als het wrak in Spaans water (24 zeemijlen uit de kust) ligt of als het gaat om een Spaans schip.

De grote geheimzinnigheid waarin de Amerikanen de operatie 'Zwarte Zwaan' hebben gehuld, deed bij de Spaanse regering de alarmbellen rinkelen. Het geavanceerde radarsysteem van de Spanjaarden in de Straat van Gibraltar voor de opsporing van illegale immigranten heeft de twee schepen die de schat opdoken niet kunnen opsporen. Drie weken zijn de schatzoekers totaal onzichtbaar geweest voor elke Spaanse controlepost.

Zeker is wel dat de munten begin mei in Gibraltar aan land zijn gebracht. Een Spaanse krant sprak met de chauffeurs van de vrachtwagens die kleine witte containers vanaf een schip naar een onderaardse tunnel in Gibraltar hebben vervoerd. ''We vonden het wel raar dat op elk exemplaar het gewicht in kilo's en een code stond.''

Op 16 mei moesten de mannen dezelfde emmers naar een Boeing 757 brengen die met de lading en een aantal bemanningsleden van Odyssey direct naar Florida vloog. Twee dagen later maakte het bedrijf bekend een unieke schat te hebben opgedoken.

John Morris, woordvoerder van Odyssey zegt dat hij de vindplaats van de schat vooralsnog geheim wil houden omdat er in de buurt nog meer scheepswrakken liggen. Over de nationaliteit van het wrak is volgens Morris niets met zekerheid te zeggen.

BRON : http://www.parool.nl/

 
Gerelateerde links
· Meer over Geschiedenis & Archeologie
· Nieuws door Galaxy


Meest gelezen verhaal om Geschiedenis & Archeologie:
Het Oude Egypte

Score Artikel
Gemiddelde score: 3
Stemmen: 1


Neem even tijd om dit artikel te beoordelen:

Uitstekend
Zeer Goed
Goed
Gewoon
Slecht

Opties

 Printervriendelijke pagina Printervriendelijke pagina

De schrijver is verantwoordelijk voor de inhoud van zijn berichten.
© Copyright 2007 Atlantis2012.
     All rights reserved.

Google