D1 - kampioenuhhh!!!!

Print PDF

Vandaag (17 april) moest D1 tegen Rijen D4. Het zou een spannende pot voetbal worden, omdat de kans was dat onze mannen vandaag kampioen zouden worden. Dan moesten ze wel minimaal gelijk spelen. Achtmaal zit op onze hielen en met drie punten voorsprong was alles nog mogelijk. En gelijk spel was voldoende, maar met de juiste mentaliteit ga je voor de winst.

 

De opkomst was vandaag zondermeer goed te noemen. Eigenlijk moet het heel simpel zijn om van Rijen te winnen, aangezien we al eerder van ze hebben gewonnen in het verleden. Maar eigenlijk zegt dit helemaal niets, want toch heeft deze club ook tegen Achtmaal drie doelpunten gemaakt. De bal is rond en de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Concentratie is op dat moment het belangrijkste. Alle randvoorwaarden waren in ieder geval goed te noemen. Een gladgeschoren veld, geen regen en een lekker zonnetje zonder dat er een briesje wind stond. Zo, daar kan het dus niet aan liggen, de mannen moesten het echt zelf doen.  

Na de aftrap was de spanning bij de mannen wel te merken. Desondanks hielden ze goede druk op Rijen en het eerste doelpunt moest een keer vallen. Drie, vier kansen op het doel van Rijen maar net naast of ver over. Ulicoten hield de bal in het bezit en de druk werd steeds verder opgevoerd. Na een los gelaten bal van de keeper van Rijen werd de bal aan de rand van de 16 gebracht door Lloyd. Met een slimme bal achter het standbeen door werd hij onderuit gehaald, waarbij de scheidsrechter deze op de stip legde. Chiel nam de strafschop en met een zekere schop ging de bal in het net. De buit is binnen zou je zeggen, maar niets was minder waar. Rijen kwam nog geen twee minuten later terug met zeer goede actie op links. Onze verdediging zat er naast en de aanvaller van Rijen bracht de bal goed voor. De eerste schampte de bal waarbij de tweede vrije man van Rijen de bal in het net schopte. 1 tegen 1 en we waren weer net zo ver als bij de aftrap. De emotie kwam pas echt los toen Chiel met een strakke bal de 2-1 maakte. Dan zou dit het moeten zijn, maar Rijen zag toch weer kans om na de rust gelijk te komen.

Rijen kwam langzaam maar zeker steeds beter in het spel en wij moesten steeds verder terug voetballen. Met een 2-2 stand zijn we er wel maar, als in de resterende tijd Rijen 1 doelpuntje weet te maken, is onze kans verkeken. Daarom was een lange trap van Casper ook een uitkomst toen deze met een prachtig mooie lob achter de keeper belandde.  3-2 blijft nog steeds een gevaarlijke stand met de kwaliteiten van Rijen. Op rechtsvoor liep een jongen die regelmatig onze verdediging wist te verrassen. Toch wist Ulicoten zich te herpakken en met vereende krachten werd weer vooruit gespeeld. Met een goede assist van Lloyd kwam Chiel wederom vrij voor het doel van Rijen. Een simpel trapje in de rechter hoek zorgde voor de 4-2. Uiteindelijk is de wedstrijd afgemaakt op 5-2 door Casper. 

Na de wedstrijd was het een groot feest. Na een wat rumoerig jaar is D1 voor de tweede keer kampioen geworden. We hopen natuurlijk dat de sponsor hier niet aan failliet gaat, maar een ritje in de platte kar was natuurlijk wel verdient. Echter, het is geen platte kar geworden maar een Jan Plezier. Eerst werd door Ben het eremetaal als aandenken uitgereikt en natuurlijk zijn de nodige foto’s gemaakt. Toen op de fiets door het dorp en even bij de sponsor langs gewipt om de nodige felicitaties in ontvangst te nemen. Het mag duidelijk zijn dat deze prestatie niet zonder de sponsor Joosen mogelijk was geweest. Een hartelijk dank is hierbij dan wel op zijn plaats. Toen weer terug naar De Kluis om een lekker ijsje te eten en even te genieten van de prestatie. Vervolgens weer terug naar De Kneut om een frietje met een frikadel of kroket te nuttigen.  De mannen waren erg uitgelaten, maar dat mag dan ook wel na zo’n spannende pot. Dit was alweer de laatste wedstrijd voor dit seizoen. Op naar de het volgende voetbal jaar.

 

Uitstekend gedaan mannen!

Laatst aangepast ( zaterdag, 17 april 2010 14:00 )  

Website door Staes IT.
Met dank aan Joomla! community, Judith van der Kaa, Christoph Lukes, Fireboard team, Cokky de Swart. --> Alles is © copyright 2007-2010. Uit deze publicatie kunnen geen rechten ontleend worden.
disclaimer Website ontwerp en hosting door Staes IT