Nieuw? Klik Hier.

Username:

Password:

Login Vergeten? 

  Dinsdag 07 Aug. 2007
Voorpagina 
Curaçao
Aruba
Antillen
Ñapa
Commentaar
Ingezonden
Sport
Varia
Mensen

 Abonneren
 Amigoe online
 Amigoe dagblad

 Archief

 Amigoe
 Over Ons
 Contact


Voedselbank Curacao

NAOC

Grote Berg

SMLS Advocaten

813 Kinderen buiten de boot
19 Jul, 2007, 17:26 (GMT -04:00)

Email dit artikel  
 Print dit artikel  

WILLEMSTAD — Voor 813 kinderen die dit jaar zijn aangemeld voor een Nederlandstalige school, is geen plek. Dit aantal is in vergelijking met vorig jaar met ruim honderd toegenomen. Dat blijkt uit resultaten van een onderzoek over de toegankelijkheid op Nederlandstalige scholen door de Onderwijsinspectie.

Minister van Onderwijs Omayra Leeflang (PAR) maakte dit gisteren tijdens de wekelijkse persconferentie bekend. In totaal zijn 1185 kinderen aangemeld voor inschrijving op een van de vier Nederlandstalige of de enige officiële tweetalige school. Uit dat onderzoek blijkt dat 372 leerlingen wel geplaatst zijn, minder dan eenderde van de aanvragen.

Op de Marnixschool (protestants) zijn 84 kinderen geplaatst, de Albert Schweitzerschool (protestants) heeft dit jaar plek voor 89 leerlingen en op het katholieke Vigdis Jonckheer-Mensingcollege zijn 85 kinderen aangenomen. Deze scholen nemen de meeste leerlingen aan van alle basisscholen. Ze hebben elk drie eerste groepen.

De openbare Johan van Walbeeckschool kreeg 295 aanmeldingen, maar kon slechts 59 kinderen aannemen. De Römerschool, openbaar en de enige tweetalige school, kreeg 253 aanmeldingen, waarvan slechts 55 kinderen geplaatst konden worden.

Al jarenlang is de vraag naar plaats op Nederlandstalige scholen groter dan het aanbod. Dit jaar bedroeg de toename honderd ten opzichte van vorige jaar. Ten opzichte van 2005 zijn er driehonderd aanvragen meer.

De scholen werken formeel niet met een wachtlijst.


© 1998-2007 Amigoe.com Alle rechten voorbehouden.

Curaçao
  Changá in rechtszaal
  Fruitbarkje met smokkelwaar onderschept bij Venezuela
  Aktiegroep Rabobank denkt aan ‘agressievere’ middelen
  Conferentie over wonen en zakendoen op Curaçao
  MRSA-bacterie in Sehos
  ‘Falende overheid schuld van belastingontduiking’  Abonnee Artikel
  Vantage-directeur bijt in open brief van zich af  Abonnee Artikel
  Meer mensen vertrekken  Abonnee Artikel